Šparglji - zdravilo za raka?

"Moja mama jemlje 4 jedilne žlice pireja od celih konzerviranih špargljev zjutraj in pozneje čez dan. To počne nekaj več kot mesec dni. Mama je sicer na kemoterapiji zaradi pljučnega raka v plevralnem območju III stopnje, število rakastih celic v markerju je v preteklem tednu padlo z 386 na 125. Njen onkolog je naslednjo kontrolo naročil šele čez 3 mesece."

ČLANEK!

Pred nekaj leti sem spoznal osebo, ki je iskala šparglje (odslej ŠP) za prijatelja, ki je imel raka. Dala mi je fotokopijo članka, naslovljenega "Šparglji za raka" natisnjenega v Cancer News Journalu, decembra 1979. Vsebino pom posredoval tako, kot je bila posredovana meni. Jaz sem biokemik, specializiran na področju zdravstvenih diet s čimer se ukvarjam že 50 let.

Pred nekaj leti sem bral o odkrtiju Richarda R. Vensala,D.D.S. da ŠP morda zdravijo raka. Vzpostavil sem stik z nim in od takrat delava na tem projektu, vmes pa sva nabrala številne pozitivne zdravstvene slučaje, od katerih nekaj navajam tu:

- Slučaj 1: Moški, z skorajda brezupnim slučajem Hodgkinove bolezni (rak limfnih vozlov) je bil popolnoma nesposoben. V roku enega leta od začetka terapije s ŠP njegovi zdravniki niso mogli odkriti nikakršnih sledi o raku, on pa je spet popolnoma aktiven.

- Slučaj 2: uspešen 68-letni poslovnež, ki je bolehal za rakom na mehurju se je zdravil 16 let. Po letih medicinskih terapij, vključno z obsevanjem, je začel s ŠP terapijo. V roku treh mesecev so pregledi pokazali, da je njegov tumor na mehurju izginil in da so ledvice normalne.

- Slučaj 3: moški, ki je imel pljučnega raka: 5.Marca 1971 je bil na operacijski mizi, ko je ugotovljeno, da je njegov rak tako razširjen, da se ga ni dalo izrezati. Kirurg ga je zašil ter njegov slučaj razglasil za brezupnega. 5.Aprila je moški slišal za zdravljenje s ŠP in takoj začel s terapijo. Avgusta je rentgenski pregled pokazal, da je rak izginil.

- Slučaj 4: Ženska, ki se je leta borila s kožnim rakom. S časom se je razvilo kar nekaj dodatnih žarišč, kar je njen zdravnik ocenil za napredovalo bolezen. Po treh mesecih terapije s ŠP pa je ugotovil, da se je stanje zelo izboljšalo in da je koža spet v redu. Ista bolnica je zatrdila, da so ji ŠP pozdravili tudi ledvično bolezen, s katero se je borila od leta 1949. Imela je že 10 operacij ledvičnih kamnov in je prejemala invalidnino zaradi diagnoze, da je njena bolezen neozdravljiva. Ozdravitev pripisuje terapiji s ŠP.

Sam nisem bil presenečen s temi rezultati, kajti "Elementarna medicina", ki jo je leta 1854 napisal profesor na Univerzi Pensilvanije, navaja, da so šparglji bili uporabljani kot ljudsko zdravilo proti ledvičnim kamnom. Navedel je celo preizkuse o zmožnosti ŠP, da raztopijo ledvične kamne,ki so bili narejeni leta 1739! Poglejte letnico!

Predstavili bi tudi druge slučaje toda medicinsko okolje otežuje pridobivanje tozadevnih zdravstvenih dosijejev, zato apeliram na bralce, da posredujejo te dobre novice naprej in pridobijo veliko število potrditev, kako bi medicinske skeptike prepričali o tem neverjetno enostavnem in naravnem zdravilu.

Šparglje je pred uporabo treba prekuhati in zato so konzervirani šparglji uporabni, tako kot sveži. Sam sem se pozanimal pri dveh vodilnih proizvajalcih konzerviranih ŠP - Giant in Stokely - ter dobil zagotovilo, da ti znamki ne vsebujeta pesticidov ali konzervansov.

Prekuhane ŠP v mikserju zmešajte v pire in ga dajte v hladilnik. Bolniku dajte 4 polne jedilne žlice pireja 2 krat dnevno - zjutraj in zvečer. Pire se lahko razvodeni in pije kot topel ali hladen napitek. Ta terapija je zasnovana na sedanjih spoznanjih, lahko pa se odvisno od vrste slučaja, doza tudi poveča in prilagodi potrebi , škoditi ne more. Običajno je prvi znaki izboljšanja pokažejo že po 2-4 tednih terapije.

Kot biokemik sem prepričan v staro reklo "to kar zdravi lahko prepreči", zato po tej logiki oba z ženo pijeva pijačo od ŠP ob obrokih. Po 2 žlici pireja razredčimo z vodo in pijemo ob zajtrku in večerji - jaz vroče, žena hladno.....Že leta oba redno kontrolirava kri, kot sestavni del pregledov. Zadnji pregled krvi pri specialistu za zdrave prehranske navade je pokazal znatno izboljšanje v vseh pregledanih elementih. Te izboljšave pripisujem terapiji s ŠP.

> Kot biokemik sem naredil obsežno raziskavo vseh aspektov rakavih obolenje in tudi vseh predpisanih terapij. Kot razultat te študije sem prepričan da ŠP zelo dobro sodijo v zadnje teorije o zdravljenju raka.

Šparglji vsebujejo lepo količino proteinov poimenovanih histones, za katere se verjame, da so aktivni v procesu rasti celic. Zaradi tega verjamem, da se lahko reče, da ŠP vsebujejo snov, ki jo imenujem normalizator rasti celic, kar ima za posledico njeno delovanje na raka in tudi kot splošnega telesnega tonika. Kakorkoli in ne glede na teorijo, uporaba ŠP kot jo mi priporočamo je nenevarna. Nihče, niti zvezne zdravstvene oblasti, vam ne morejo preprečiti, da jo uporabite, naredi pa vam lahko veliko dobrega.

Ameriški Nacionalni Institut za Raka je potrdil, da je ŠP najvišje na lestvici testirane hrane po vsebini glutathiona, ki se smatra za enega najmočnejših ANTI-KANCEROGENOV in ANTI-OKSIDANTOV.>

 

© Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice Maribor, 2012   |   Izvedba: lahkotnost.si » Preprosto. Uporabno. Kadarkoli.

 

urejanje strani